Ingrediencie
- 300 ml vyvar zeleninovy
- 200 ml smotany (15% obsah tuku)
- 100 ml citronovej stavy
- 300 g morských plodov
- 3 ks. zemiakový
- 1 ks. pór
- kôpor a krevety – na dekoráciu
- mletý biely korenie
- soľ
- 100g masla
Postup
Ak chcete urobiť bielu lahodnú polievku s morskými plodmi tak určite tento recept vyskúšajte. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, biela časť póru nakrájame , vložíme do hlbokého hrnca a opražíme na masle po dobu asi 8-10 minút, Potom pridajte zeleninový vyvar a varime 15 minút celu zmes rozmixujeme na jemno ponorným mixérom. Hmotu vložte do hrnca, pridáme citrónovou stavu a smotanu. Priveďte do varu pridajte morské plody ale ich už nemiešajte aby sa vám nerozpadli. Podávame s čerstvým kôprom.