Ingrediencie

  • filet z lososa  cca 500g
  • soľ 4 lyžice
  • cukor 4 lyžice
  • celé červené korenie (môže byť aj biele alebo čierne) 1 lyžička
  • limetky 1/2
  • čerstvý kôpor  ½ zväzku
  • 100 ml repkoveho oleja

Postup

Na filet (na stranu bez kože) vysypeme soľ a cukor pokvapkáme limetkovou šťavou. V mažiari rozdrvíme červené korenie a nasypeme na lososa. Položíme naň aj čerstvý kôpor nasekaný nadrobno. Pokvapkáme s repkovým olejom .Celý povrch s cukrom a soľou „vmasírujeme“ do ryby, toto opakujeme každú pol hodinu, až kým sa soľ nerozpustí. Keď sa soľ a cukor rozpustia, necháme filet odležať cez noc. Časť s kožou nesolíme, aby nestvrdla, pretože by sa veľmi ťažko krájala. Na ďalší deň opatrne odstránime kozu z lososa tak aby sme neporušili a neznehodnotili filet lososa.