Tip šefkuchára #3: Polievka s morskými plodmi a smotanou - LeTorri

Ingrediencie

  • 300 ml vyvar zeleninovy
  • 200 ml smotany (15% obsah tuku)
  • 100 ml citronovej stavy
  • 300 g morských plodov
  • 3 ks. zemiakový
  • 1 ks. pór
  • kôpor a krevety – na dekoráciu
  • mletý biely korenie
  • soľ
  • 100g masla

Postup

Ak chcete urobiť bielu lahodnú polievku s morskými plodmi tak určite tento recept vyskúšajte. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, biela časť póru nakrájame , vložíme do hlbokého hrnca a opražíme na masle po dobu asi 8-10 minút, Potom pridajte zeleninový vyvar a varime 15 minút celu zmes rozmixujeme na jemno ponorným mixérom. Hmotu vložte do hrnca, pridáme citrónovou stavu a smotanu. Priveďte do varu pridajte morské plody ale ich už nemiešajte aby sa vám nerozpadli. Podávame s čerstvým kôprom.