Je zvykom, že v Taliansku dostanete ako raňajkové menu lahôdkou známu minimálne od 15.storočia. Bruschetta sa zároveň využíva aj ako predkrm pred hlavným jedlom a pripravuje sa väčšinou na grile. Verte či nie, jej príprava je mimoriadne jednoduchá!

Klasická Bruschetta con Pomodorini

V rámci našej ponuky sa spoliehame na starú overenú klasiku. Preto sa naši kuchári rozhodli pripravovať tradičnú verziu obľúbeného talianskeho predjedla. Opečený chlieb s extra panenským olivovým olejom a cesnakom osviežili čerstvými rajčinami, bazalkou a syrom Pecorino Romano.

Bruschetta Avocado & Prosciutto Crudo

Ďalšie predjedlo, ktoré sa nachádza v našej ponuke je o niečo nezvyčajnejšie. Opečený chlieb potrieme cesnakom a extra panenským olivovým olejom. Ako oblohu volíme zdravý tuku plný vitamínov a vlákniny v podobe zrelého avokáda, ktoré navyše pomáha znižovať hladinu cholesterolu. Pre všetkých mäsožrútov sme bruschettu dekorovali kúskom Prosciutta cruda.

Hrášková Bruschetta s pancettou

Aké nezvyčajné a zdravé alternatívy bruschetty ešte existujú? Tradičný taliansky chlieb pre začiatok nezabudnite vždy potrieť olivovým olejom a cesnakom. Navrch potom stačí pridať čokoľvek. Napríklad aj jemne rozdrvený hrášok s listami čerstvej mäty, na tenké plátky nakrájanú cuketu a taliansku slaninu Pancetta.

Grogonzola a tekvica

Ako ste si už stihli všimnúť, cesnak a olivový olej je v prípade bruschetty must have. Ďalším spôsobom, ako ju ozvláštniť je pridať plátky pečenej tekvice, opečených vlašských orechov, gorgonzoly a listov akéhokoľvek šalátu. Ak si chcete trochu osladiť život, voliteľnou surovinou v prípade tejto bruschetty je med.

bruschetta na niekolko spôsobov

Melón s ricottou

Máte radi nezvyčajné kombinácie jedál? Vyskúšajte bruschettu s čerstvou ricottou a tenkými plátkami akéhokoľvek melónu (červeného, zeleného alebo žltého) zabalených do jedného plátku lahodného prosciutta. Pre ešte výraznejšiu chuť pridajte lístky čerstvej mäty.

Pesto a údený losos

Bruschetta základ, teda chlieb, cesnak a olivový olej, je s bylinkovým pestom naozaj nesmrteľnou kombináciou. Ak pridáte čerstvého alebo opečeného lososa, pozdvihnete úroveň vášho predjedla minimálne o triedu vyššie. A nezabúdajte na atraktívny vzhľad v podobe posýpky z jarnej cibuľky, kapár a byliniek.

Huby a extra cesnak

Sezóna zbierania húb je v plnom prúde. Tak prečo nevytvoriť niečo s čerstvo zozbieranej lesnej úrody?! Orestujte ich spolu s cesnakom na olivovom oleji a pridajte petržlenovú vňať. Tento recept bude zaručene pochúťkou pre každého milovníka húb.

Zelené olivy a manchego

Prineste do vašej kuchyne trochu talianskej exotiky! Bruschetta so zelenými olivami, plátkami vareného choriza, syrom machegom a opekanými vločkami mandlí je ideálnou a originálnou voľbou pre každú návštevu z Talianska.

bruschetta s paradajkami bazalkou matou a jahodami

Mascarpone a balsamico

Máte chuť na niečo sladké? Potrite upečené bruschetty jemným mascarpone krémom osladeným javorovým sirupom alebo medom. A pre mierne kyslý nádych ju pokvapkajte balsamicom. Na vrch nakrájajte čerstvé jahody a dekorujte listami čerstvej mäty.

Hrozno a kozí syr

V prípade, že chcete svojim hosťom ponúknuť netradičný dezert, ktorý by ich aj trochu zasýtil, vyskúšajte sladkú bruschettu. Fialové hrozno opekajte na panvici, kým nezačne praskať a mäknúť. Pridajte ho na kozím syrom pomastenú bruschettu a posypte akýmikoľvek opečenými orechmi – mandľami, kešu, vlašskými, pekanovými či lieskovými.